Reserveer direct: (0515) 44 23 28 | E-mail ons!
  • nl
  • de
  • en
  • fr
  • es
  • it
Hooikist

Wil je eens op een andere manier koken? In onze originele hooikist is plek voor twee pannen, waarin je je eten gaar laat worden zonder dat het voortdurende verhitting nodig heeft. We lenen de hooikist uit aan onze gasten, in ruil voor een recept voor in het receptenboek. Eet smakelijk!

Overheerlijke camping recepten ontvangen van Nanette;

Noodles!
Campingkoken!

Thuis je puber de keuken inkrijgen (om te koken, niet om de kasten leeg te roven) is al niet eenvoudig, tijdens en op vakantie lijkt het een kansloze missie.
Maar misschien dat ze met dit “recept” een poging willen doen. Zo niet, dan krijg je ze hier gegarandeerd hun tent mee uit. Want naast lunchgerecht is dit ook een prima ontbijt na een nachtje doorhalen.

Pimp je noodlesoep, voor 4

  • 4 zakjes noodlesoep, smaak naar keuze
  • 2 eieren, losgeklopt
  • zakje gewassen spinazie
  • teentje knoflook, geperst
  • bos lente-uitjes
  • bakje taugé
  • 1 rode peper

Mee van thuis of uit de winkel; sojasaus, vissaus, sesamolie

Maak 2 dunne omeletjes van de eieren. Rol ze op en leg ze aan de kant. Spoel de tauge af met kokend water, zet apart.
Snijd de lente-uitjes in stukken en de rode peper in ringetjes.
Verhit wat sesamolie in een koekenpan en wok daarin de spinazie met het teentje knoflook.

Zet 4 kommen klaar. Verdeel de spinazie over de bodem, daaroverheen de taugé. Snijd de omeletten in reepjes en verdeel deze over de kommen. Haal de noodles uit de verpakking en leg deze op de groenten. Strooi hierover de zakjes met kruiden/bouillon en giet hier de gevraagde hoeveelheid kokend water op. Even losroeren en op smaak maken met soja- of vissaus en sesamolie. Garneer met de bosuitjes en de rode-peper ringetjes.

Een pittig tussendoortje!!

Natuurlijk kun je dit gerechtje ook helemaal zelf samenstellen. Kook hiervoor eerst een soort noedels naar keuze. Snijd verschillende groenten en maak een Aziatische bouillon. Maar dan wordt het net echt koken

Heerlijke salade!

Met het kampeerseizoen voor de deur komt ook het campingkookstel weer tevoorschijn. Koken met maar 1 of twee pannen is voor veel mensen nog best een uitdaging. Daarom een paar recepten om het nieuwe seizoen goed in te luiden.

En: eens iets anders dan pasta met prutje of rijst met prutje wat het standaard campingvoedsel uit mijn jeugd was. Veel kookplezier!

  • Stevige salade met krieltjes, avocado en Noordzeegarnaaltjes voor 4 personen
  • 500 gram nieuwe krieltjes in schil, of een zakje geschilde krieltjes
  • 2 avocado’s
  • 100 gram grijze garnaaltjes
  • zakje veldsla
  • bieslook of lenteuitjes, fijngehakt
  • sap van 1 citroen
  • Dressing:
  • sap van 1 citroenen
  • olijfolie
  • theelepel mosterd
  • zout
  • peper

Bereiden:
Schrob de krieltjes goed schoon, halveer ze en kook ze gaar in 10-15 minuten. Giet ze af en laat ze droogstomen. Meng ze direct met het sap van 1 citroen en de fijngehakte bieslook/lenteui.
Maak de avocado’s schoon en snijd ze in stukjes.
Maak ondertussen de dressing. Handig thuis, maar ook op de camping is een dressingshaker. Die kun je in elke Blokker kopen, maar een jampotje met deksel voldoet ook.
Doe de ingrediënten voor de dressing in de jampot en schud flink.
Meng vervolgens de dressing en de stukjes avocado door de nog lauwwarme aardappels en hussel dit goed.
Laat afkoelen.

Vlak voor het serveren doe je de veldsla en de garnaaltjes bij de salade. Proef even of er eventueel nog wat citroensap, peper of zout bij moet.

Eet deze salade bij gekookte asperges of bij gegrilde groenten van de barbecue! Bon appetit!

Risotto Primavera voor zijn viertjes

Ook met maar 1 pan is het mogelijk om toch een culinair verantwoord gerecht op tafel te zetten.
Niet dat dat nu het 1e is waar je aan denkt, voor je tent, maar toch. Al roerend met een glas wijn in
je hand naar de zonsondergang kijken, terwijl er heerlijke geuren uit het pannetje opstijgen…niets
mis mee!

  • 300 gram risottorijst
  • 1 liter groente- of kippenbouillon
  • 2 sjalotjes, fijngehakt
  • boter, voor de pan
  • flinke scheut witte wijn
  • parmezaanse kaas, geraspt
  • 30 gram boter

Voor erin:
doperwtjes, dubbelgedopte tuinboontjes, groene aspergetips, bleekselderij, etc. Kort geblancheerd.
Smelt een klontje boter in een pan met dikke bodem. Doe de fijngesneden sjalotjes erbij en laat ze
glazig worden, maar niet kleuren! Doe de risottorijst bij de sjalot en bak de rijst even aan. De rijst
wordt dan een beetje doorzichtig. Blus vervolgens met een flinke scheut witte wijn en laat dit
verdampen. Draai het vuur lager en voeg de eerste soeplepel bouillon toe, roer zachtjes door.
Om een romige risotto te krijgen is het belangrijk om de rijst te tijd te geven om de bouillon goed op
te nemen. Roeren is belangrijk, maar hoeft niet continu, mits je goed oplet dat de risotto niet
aanbrandt. Na 15-18 proef je even. De rijst mag niet meer hard zijn, maar moet nog wel bite
hebben. Je wilt geen hartige rijstepap. Dan, tegelijk met de laatste bouillon doe je de groenten
erbij. Als die bouillon is opgenomen haal je de risotto van het vuur, roer er de boter en de
parmezaanse kaas door en serveer in diepe borden. Dit hele proces neemt ongeveer 20-25
minuten in beslag. Lijkt langt, maar het is echt een heel “zen” klusje.

Lekker met gebakken vis of gamba’s. Maar alleen een groene salade erbij is ook prima.

Wijn: droog, wit. Afhankelijk van wel of geen vis erbij.